Jump to content

Neon innesa

Dama
 Share

Recommended Posts

Neony ogólnie rzecz biorąc nie "świecą" tylko odbijają światło i dlatego wydają się "błyszczeć". Więc po zgaszeniu światła, po prostu mają ciemne barwy, bo tak jak napisał Atreyu żywo reagują na zmiany oświetlenia. Moje neony również przybierały granatowe ubarwienie. :)

Moim zdaniem nie ma to nic wspólnego z naświetleniem ponieważ gdy w nocy nagle włączę światło to ryby są dalej wyblakłe, błyszczą po dopiero paru minutach.

No to właśnie chyba ma skoro po paru minutach wracają im kolory po zapaleniu światła ;)

Właśnie chyba nie,bo to bardziej sen ryby jest powodem takiego ubarwienia ryby niż kąt padania światła.Po nagłym zapaleniu światła moje ryby były wyblakłe,po paru minutach przy tym samym świetle zaczęły błyszczeć co chyba jasno wskazuje na sen ryby.

Właśnie chyba nie,bo to bardziej sen ryby jest powodem takiego ubarwienia ryby niż kąt padania światła.Po nagłym zapaleniu światła moje ryby były wyblakłe,po paru minutach przy tym samym świetle zaczęły błyszczeć co chyba jasno wskazuje na sen ryby.

Spróbuj wyłączyć grzałkę i po obniżeniu temp. do minimalnego poziomu twoje neonki także stracą ubarwienie.Wszystko spowodowane jest warunkami w jakich są hodowane.To, że po wyłączeniu oświetlenia rybki tracą swoje ubarwienie to całkiem naturalna sprawa.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...