dexter123 Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 wiem ,ze dla zapalonych akwarystow taki litraz to jak dla dziecka ale pytam bo kolega chcialby wiedziec co moglby trzymac w tym baniaczku. akwarium 40L - 50cm dlugosci, 30 szerokosci, 30 wysokosci? -neony inessa- ile sztuk? 8? - otoski- ile sztuk? 4-5? - krewetki red cherry- ile sztuk? 6-8? wogole mozna by trzymac w takim "malenstwie" wyzej wymienione rybki i krewetki? aha i czy do wyzej wymienionych rybek mozna dodac duzo roslinek zeby powstal taki kameralny las z obsada ladnych rybek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 viewtopic.php?f=39&t=2008 viewtopic.php?f=39&t=1991 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dexter123 Posted September 29, 2009 Author Share Posted September 29, 2009 w powyzszych linkach nie znalazlem odpowiedzi na temat obsady ,ktora napisalem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 One. Post powinien być w odpowiednim temacie o tej wielkości zbiornika a nie w nowym. Two. To co podałeś w pierwszym poście ok. Nawet możesz więcej niż 10 neonów jako jedyne ryby pływające w toni. Teoretycznie neony powinny być od min 54l czyli 60x30x30, ty max 50x30x30 więc myślę że nie będzie praktycznie afery jak tam neony zamieszkają Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 roślinek możesz dać dużo Im więcej roślin tym ładniejszy i naturalniejszy baniak. Co do neonów, to czasami ciężko je utrzymać. Bardzo trudno sie je rozmnaża. Może lepsze były by microrasbory galaxy, albo drobniczki jednodniówki? Będą się chętniej rozmnażać i jak dla mnie są ładniejsze... Można też dać coś z małych bystrzyków. małe stadko w toni ok 8szt małe stadko kirysków/otosków ok 5szt +ew małe krewetki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts