kamrox Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 Czy to prawda, że bazalt nie nadaje się do rybek "dennych"? Słyszałem, że posiada on ostre krawędzię i kaleczy ryby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 Tak to prawda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ksys24 Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 Jednak nie zawsze tak jest. Osobiście mam w akwa bazalt i nie zauważyłem żeby działo się coś złego.Jedynie zmniejszył się nieco komfort życia rybek przydennych spowodowany dużym i nierównym podłożem przez co muszą się trochę więcej napracować żeby zdobyć pokarm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamrox Posted September 29, 2009 Author Share Posted September 29, 2009 Dzięki za informacje Zastanawiałem się nad ciemnym - bazaltowym i jasnym - kwarcowym. Chyba w takim razie kupię kwarcowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts