abrams Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 czy warto dodawać płyn z witaminami JBLa do płatków? a czy taki pokarm w płynie dla narybku z larwami solowca jest odpowiedni dla narybku mlinezji i mieczyków? a nie brudzi wody? http://www.akwamaniak.pl/atvitol-50ml-preparat-multiwitaminowy-egzogennymi-aminokwasami-p-1198.html http://www.akwamaniak.pl/nobilfluid-artemia-pokarm-plynie-narybku-larwami-solowca-witaminami-p-1219.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 Dołączam się do pytania... o te larwy solowca. Jeśli ktoś to już stosował to niech się wypowie. Czy to są żywe te larwy czy jakoś spreparowane? Ja hoduję je z suchych cyst, ale wiadomo, że wygodniej mieć takie gotowe. Czytałam jednak, że wyhodowane larwy solowca mają największe wartości odżywcze przez 8-12 godzin od wyklucia. W takim pojemniczku (jeśli to są żywe) to jednak są długo przechowywane, a jeśli są spreparowane to czymże się różnią od np. mrożonego "mięska"? (jeśli chodzi o wartość odżywczą) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 pokarm w płynie dla narybku z larwami solowca i witaminami Nowość: z krewetkami morskimi dla lepszego wzrostu zarówno solowiec jak i krewetki oczywiście nieżywe i spreparowane wartość odżywcza ta sama, aczkolwiek jak kupuje się specjalnie jako pokarm mięsny nie mrożonki dla dorosłych ryb to najlepiej kupować liofilizowany jakiś konkretny a nie mixy Link to comment Share on other sites More sharing options...
abrams Posted September 29, 2009 Author Share Posted September 29, 2009 chcę podawać pokarm w płynie z solowcem narybkowi, ale czyto nie brudzi wody? na razie jako witaminy podaję Tropical MULTIMINERAL, ale jak to podaję to glony rosną jak szalone dlatego pomyślałem by kupić witaminy w płynie JBLa żeby wkropić je w jedzenie a nie wlewać luzem żeby karmić glony. jeśli ktoś już stosował takie cuda to gorąco proszę o odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
mieczyk01 Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 oczywiscie mozesz podac ale jaj kupujesz plyn to pamietaj ze są tez takie plyny co sa drogie i jest w tym chemia ale nie we wszystkich ahaed: pisownia i odkopywanie starych tematów!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts