kasia1981 Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 Witam serdecznie , mam pytanko!! czy ktoś mi moze powiedzieć czy butla typowa od migomatu może być stosowana do nawożenia co2 roślinki w akwarium??? czym się rózni co2 spożywcze od co2 w butli migomatu??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 Na allegro znalazłam butle z dwutlenkiem węgla, jest przeznaczona do migomatów i do nawożenia roślin w akwa, więc chyba się niczym nie różnią... http://www.allegro.pl/item737760750_but ... gomat.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 różnią się tylko pojemnością... bo do akwa zazwyczaj są 1.5kg, a do mogomatu kingkongi Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasia1981 Posted September 28, 2009 Author Share Posted September 28, 2009 Jak uruchomiłam tę butlę, to wszystkie ryby się pochowały i w ogóle nie chciały jeść. Jak doczytałam, to wszędzie naciskają, aby CO2 było spożywcze. mod: Ortografia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 może za dużo dozujesz? Masz jakiś elektrozawór, licznik bąbelków, cokolwiek, czy tylko samą butlę i dyfuzor? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasia1981 Posted September 28, 2009 Author Share Posted September 28, 2009 MAM BUTLĘ , REDUKTOR , ZAWÓR ZWROTNY I DYFUZOR!! A TAK W OGÓLE TO NA 400LITROWE AKWARIUM ILE TEGO DOZOWAĆI CO JESZCZE MUSZĘ DOKUPIC?? mod: viewtopic.php?f=5&t=517 Nagłówek "Forum" pkt 12 12. Nie piszemy postów z wciśniętym klawiszem „caps lock”. Duże litery świadczą o krzyku, co nie jest tolerowane. Kolejny taki post i poleci ostrzeżenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrerw Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 MAM BUTLĘ , REDUKTOR , ZAWÓR ZWROTNY I DYFUZOR!! A TAK W OGÓLE TO NA 400LITROWE AKWARIUM ILE TEGO DOZOWAĆI CO JESZCZE MUSZĘ DOKUPIC?? To przydałby się jeszcze licznik bąbelków i zaworek precyzyjny do dokładnego ustawienia dawki gazu. Co do ilości dozowania zależy własnie ona od akwarium jakie posiadasz, ilości roślin, oświetlenia, musisz sama to ustalić mierząc poziom co2 w wodzie. Mierzyć możesz preze pomocy gotowych testów do co2 np. sera, tetra ma takie, albo za pomocą stałego testu na co2 (indykator z płynem) lub mierząc ph, kh i wyliczyć przybliżone stężenia co2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts