Guppy Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 Znacie może jakieś rybki, które wyjadałyby opadnięty na dno pokarm albo zjadały glony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 rybek nie , ale są ślimaki , krewetki ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guppy Posted September 28, 2009 Author Share Posted September 28, 2009 A kirysek karłowaty? Sprzedawca nie polecał mi krewetek do tego akwarium z gupikami, bo krewecie muszą mieć czystą wodę, a ślimakow nie chcę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 do 25l krewetki, kirysków tam nie możesz pchać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 bo krewecie muszą mieć czystą wodę. a planujesz brudną wodę Oo? krewecie sprawdzą się w 100% i dadzą sobie radę. gupik nie welonka... nie brudzi ponad przeciętną Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 Są krewetki mniej "wybredne" co do parametrów wody, polecam amano, nie ma dużych wymagań a świetnie czyści Link to comment Share on other sites More sharing options...
emiloos Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 Jeśli pokarm zalega Ci na dnie to znaczy, że go za dużo sypiesz. Krewetki karłowate można trzymać w 25 l z kilkoma gupikami ale wskazana jest wydajna filtracja, powiedzmy dobry filtr kaskadowy np AquaEl FZN-1. Sama mam w 30 l kilka gupików z krewetkami cristal i biene i jest ok ale filtracja i dbanie o czystość i świeżość wody to podstawa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts