agnieszkasamoc2 Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 Witam serdecznie. Czy mogłabym się dowiedzieć jakie rybki mogą pływać z Bojownikiem?Za odpowiedzi z góry serdecznie dziękuję!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mika809 Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 Niestety żadne. Nawet glonojada się czepia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kika Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 ŻADNE Link to comment Share on other sites More sharing options...
jucha Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 Co wy za bzdury wypisujecie? Żadne? Kto wam takich idiotyzmów nawtykał. Labiryntowe każde, prętniki karłowate, wielkopłetwy. Oprócz labiryntów razborki, w dużym ogólnym każda inna ryba się nadaje, która nie obgryza płetw, w małych się krewetki z bojownikami trzyma. Co to za bzdura, że żadne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
edyta1970 Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 Ja mam również bojownika z innymi rybkami i nic sie nie dzieje.Pływaja z nim mieczyki pielęgniczki kakadu,neonki,platki,samiczka bojownika ,jakoś nikt nikomu krzywdy nie robi.Czasami wypisujecie straszne bzdury. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdybu Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 ja mam z neonkami i bystrzykami i dwoma skalarami i nie ma zadnych problemow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 ja mam z neonkami i bystrzykami i dwoma skalarami i nie ma zadnych problemowa w opisie masz 15 x Neon Innesa 2 x Zbrojnik lamparci 1 x Bojownik chyba ktoś się mija z prawdą xP jak nie to zwracam honor Z bojownikiem najlepiej trzymać ryby nie posiadające długich i weloniastych płetw. Nie powinno trzymać się także z rybami obgryzającymi płetwy innym takimi jak brzankami sumatrzańskimi. Z oczywistych względów inny samiec bojownika, albo karaś złocisty odpadają - chyba że lubimy oglądać krwawe walki ryb. Samice bojownika można trzymać z samcami, ale nie pojedynczo i w większych akwariach >50l. Wbrew pozorom z bojkiem można trzymać większość ryb. Argument "żadne!!!11" wziął się prawdopodobnie z temperamentu większości bojowników, rozrabiaki i tyle, przy czym coraz częściej łatwo trafić na osobniki bardzo łagodne. Jak takiego znaleźć? Po pierwsze apel, nie kupujcie ryb z kubeczków - są z reguły o wiele bardziej agresywne i pamiętajmy że kupując rybę z kubka robimy tam miejsce na nową, albo nawet dwie które będą się męczyć. Najpewniejszy jest bojownik który pływał w obszernym akwarium z innymi rybami i u którego nie widzimy żadnych agresywnych zachowań. Amen. Więcej rybek nie pamiętam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majaluki Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 to prawda bojki z kubeczka mają problemy z aklimatyzacją w akwarium, trzeba bacznie obserwować przez jakiś czas co wyprawiają rybki, bo z natury są dzikie, na pewno nie polecam trzymać ze skalarami, ponieważ czasem bojek straszy je, a one przez to, że inteligentniejsze, nie wiem czy w zemście, podpływają od tyłu i gryzą mu płetwy, aż go szlag trafi, bystrzyki i brzanki też raczej odpadają, choć czasem się zdarzają wyjątki potwierdzające ... I na koniec samce gupika też mogą być zagrożone, choć akurat im często odrasta ogonek i problemy mijają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maksymilian Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Ja mam jak w opisie , ale zachowanie bojka zależy od osobnika , a zazwyczaj samiczki są łagodniejsze Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheDivineConspiracy Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Wszystko wyjaśnione, więc zamykam . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts