poiuu Posted July 15, 2009 Share Posted July 15, 2009 Cześć, mam pytanie co do obsady 96l akwa 12x neon inessa 2xpielęgniczka ramireza 4/6x tetra różowa xx krewetki red cherry 1x anatome helena parametrów wody nie mam a temperatura wacha się 27-28 stopni. I jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmienniak Posted July 16, 2009 Share Posted July 16, 2009 12x neon inessa - mogą być 2+1x pielęgniczka ramireza - mogą być xx krewetki red cherry - podaj dokładna ilość 1x anatome helena - może być 4/6x tetra różowa - pokaż zdjęcie tetr ja bym zrobił tak: 2+1 pielęgniczka ramireza 12-15 neonów innesa kilka krewetek red cherry 1 antenome helenę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawekmt Posted July 16, 2009 Share Posted July 16, 2009 Obsada Ok, Tetra x 6 Hmm tylko nie wiem czy utrzymasz populację krewetek RC. Jeśli masz mało roślin w baniaku, to razmirezki nie pogardzą młodymi krewetkami. Jeśli masz dużo roślinności- OK. PS jeśli chodzi o tą samą terte co mi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek_nc Posted July 16, 2009 Share Posted July 16, 2009 obsada ok, kolega zmienniak napisał że ramireza 2+1. Ramirezek nie trzyma się w haremach tylko w parach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmienniak Posted July 16, 2009 Share Posted July 16, 2009 pszepraszam, pomyliłem się ramirezki się trzyma w parach Link to comment Share on other sites More sharing options...
poiuu Posted July 16, 2009 Author Share Posted July 16, 2009 dzięki za odp. na tym zdjęciu są tetry chyba, że się mylę http://forum.superakwarium.pl/download.php?id=4003 a co do krewetek to myślę że około 6sztuk kupię i zobaczę czy sobie poradzą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
air Posted July 17, 2009 Share Posted July 17, 2009 albo 10 kirysów otosków nic a ampularie niech bede a kirysy na wypadek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawekmt Posted July 17, 2009 Share Posted July 17, 2009 nie wiem tylko czy 8 kirysków i 5 otosków nie będą sobie w drogę właziły... ostatecznie jedno i drugie to ryby denne, a powierzchnia dna nie jest super dużaHmm a od kiedy otoski to ryby denne? Otoski mało czasu spędzają przy dnie. Widać je na szybach, korzeniach, liściach, ale na dnie rzadko. Co do otosków i kirysków, będą OK tylko jak one to oszczędziłbym sobie 5 ampulari, więcej srają (sorry za wyrażenie) niż zjadają poza tym nie zjadają dużo glonów. albo 10 kirysów otosków nic a ampularie niech bede a kirysy na wypadek Ja po Polsku proszę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kori Posted July 18, 2009 Share Posted July 18, 2009 miało byc 60, ale kuzyn chciał się pozbyć swojego. Więc mam 112l Obecna obsada (wiem, do niczego, trzeba pozmieniać) - 2 kosiarki -2 zbrojniki - jakiś sumik, taki cieniutki, co się zagrzebuje w piasku w pionowe paski - samica barwniaka - 2kirysy - 2 pielęgnice, których nie umiem zidentyfikować Nie znalazłam ich w encyklopedii ryb na tym portalu rybka pierwsza - jasna, szarawa z ośmioma pionowymi ciemnoszarymi pasami (w tym dwa na głowie), pasy od polowy brzucha w górę ciągnął sie też przez płetwy. rybka druga: niebieska z czarnymi pasami, dużo drobniejszymi niż pierwsza to chyba jakieś pyszczaki, bo mają takie śliczne usta nie lubią się. maja obie spokojnie po 7 centymetrów Gołym okiem widac, że w tym akwarium nie ma życia. A jak jest to tylko przy dnie. Wszystko się chowa między roślinami, korzeniami, przy dnie. Zmiany: 1chcę oddać pielęgnice, bo ustawiają wszystkie ryby, tylko muszę wiedzieć jak się nazywają w tym prosze o pomoc 2. oddać 1 czy oba zbrojniki? 3. Na pewno chcę włożyć prętniki. Pręgowane czy karłowate? 4. czy 4 kirysy panda stworzą stado z tymi dwoma? 5. nad jakimiś stadnymi, sie jeszcze zastanawiam. tobedzie ich z 10 sztuk 6. moge dorzucic pare ramirezek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zolwik Posted July 18, 2009 Share Posted July 18, 2009 1 jak masz problemy to oddaj 2 zostaw jednego 3 proponowalabym karlowate 4 mysle ze tak 5 neonki 6 nie chce strzelic glupoty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diamond Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 A nie lepiej zamiast Ramirezek dac np. p. Kakadu? Ramirezy sie troche przejadł ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts