air Posted July 8, 2009 Share Posted July 8, 2009 Chciałbym dać taką: 20 Razbor Klinowych Parka Pielęgniczek Ramireza/ 3+1 Agissaza (nie weim czy nie za duzo ryb bedzie wtedy) 8 Kirysów Panda 5 Otosków Około 5 Ampularii Roślinki tutaj nie wiem ale bede wzorował sie na kims Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek_nc Posted July 9, 2009 Share Posted July 9, 2009 Według mnie obsada ok, tylko musisz zapewnic rybą dużo kryjówek z kokosów, korzeni i groty kamienne a także gęsta obsada roślin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr3g00r Posted July 9, 2009 Share Posted July 9, 2009 Razbory to ryby pływające na środku, więc pamiętaj o dużej wolnej przestrzeni. Co do pielęgniczek to zależy od urządzenia akwarium. Oba gatunki to ryby terytorialne więc może ci braknąć miejsca przy zlej aranżacji. Doradziłbym bym ci jedynie 5 Helenek zamiast Ampularii, gdyż prędzej czy później pojawią się u ciebie ślimaki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
air Posted July 9, 2009 Author Share Posted July 9, 2009 Dzięki:) Gr3g00r ale ja chce ampularie na glony głownie bo też sie pojawią na pewno A Kirysków około 10 a otoski też kwestia do przemyślenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted July 10, 2009 Share Posted July 10, 2009 nie wiem tylko czy 8 kirysków i 5 otosków nie będą sobie w drogę właziły... ostatecznie jedno i drugie to ryby denne, a powierzchnia dna nie jest super duża Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts