fumfel Posted September 27, 2009 Share Posted September 27, 2009 Witam serdecznie Czy możecie zdradzić tajemnice które roślinki nadają się do mocowania na korzeń w akwarium? Wiecie by ładnie go pokryły i się rozrosły po nim, ale nie urosły za wysokie tylko poleciały w szerokość (w poziomie) - może jakiś mech ? akwarium 200 litrów ale 0.4W na litr mam oświetlenie więc nie mogą być wymagające. Nie używam też żadnego CO2 Podajcie kilka przykładów to poszukam w googolu bo zielony jestem i nie wiem od której zacząć Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted September 27, 2009 Share Posted September 27, 2009 Mech Taiwan lubi rosnąć sobie w poziomie ale nie wyklucza to też wzrostu w góre ;] ... mimo tego polecam , to 1 z ładniejszych mchów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskar_3103 Posted September 27, 2009 Share Posted September 27, 2009 Na korzeniu urosną też anubiasy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fumfel Posted September 27, 2009 Author Share Posted September 27, 2009 dzięki za podpowiedź, google jest nieoceniony jak już wiesz czego szukać ... http://akwa-mania.mud.pl/rosliny/mojerosliny/mech.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts