kirysek97 Posted September 25, 2009 Share Posted September 25, 2009 Witam! Czy któraś molinezja na zdjęciu jest w ciąży bo mi się wydaje że sa obydwie. na zdjęciu jest ostrousta i żaglopłetwa. Jesli jakaś jest to za ile urodzi??? mod:zmniejsz rozmiar zdjęć !!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
meyday1990 Posted September 25, 2009 Share Posted September 25, 2009 Samiczki, a zwłaszcza na 2 -gim i 3 -cim zdjęciu wyglądają jakby zaraz mogły urodzić No chyba że są najzwyczajniej przejedzone A ta na trzeciej fotce to nie czasem jednoplamka? 8-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirysek97 Posted September 25, 2009 Author Share Posted September 25, 2009 Te dwie to jest jedna tylko dwa zdjęcia... Ta na tych dwoch pierwszych nie jadła 5 godzin i wygladała tak samo. Więc jest w ciąży. Mam przełorzyc ja do kotnika??? na tym trzecim zdjęciu to jest chyba molinezja srebrna bo tak pisało w sklepie zoologicznym ale na zdjęciach w internecie była podobna do ostroustej więc tak napisałem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 25, 2009 Share Posted September 25, 2009 5 godzin to nie jest obiektywny czas patrzenia czy ryba jest pojedzona czy w ciąży... Zrób im jednodniową [i zalecaną] głodówkę i wtedy sam oceń. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirysek97 Posted September 25, 2009 Author Share Posted September 25, 2009 Nie jadły tak około 6-7 godzin. No i przez noc ale to chyba sie nie liczy? Wczoraj i dzisiaj przez pół dnia siedziała na ziemi w roslinach. teraz tylko ożyła. Z tymi 5 godzinami to wyczytałem na innym forum... Dopiero sobie teraz przypomniałem że ta samica na dwóch pierwszych zdjęciach nie jadła od rana w srodę do czwartku do godziny 16 czy 17:00. Czy;li jest w ciąży mam ja przełorzyc do kotnika??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekspres Posted September 25, 2009 Share Posted September 25, 2009 Czy;li jest w ciąży mam ja przełorzyc do kotnika??? Jeśli chcesz odchować młode to tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirysek97 Posted September 26, 2009 Author Share Posted September 26, 2009 a kotnik może być mały z plastiku??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekspres Posted September 26, 2009 Share Posted September 26, 2009 Kup taką siateczkę wsadzaną do akwarium. będzie to najprostsze i najlepsze rozwiązanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirysek97 Posted September 26, 2009 Author Share Posted September 26, 2009 A kiedy jak patrząc na to zdjęcie urodzi??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekspres Posted September 26, 2009 Share Posted September 26, 2009 Niebawem. Ciężko mi to stwierdzić. Ale jak przełożysz do kotnika to masz problem z głowy. Tylko czekasz i karmisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts