zdybu Posted September 20, 2009 Share Posted September 20, 2009 Witam. Mam problem, 15 neonków w 60 l. Parametry wody sprawdzane 2 tyg temu, wszystko wyszlo w porządku. Jeden z neonków zaczyna robić się czarny. Nie wiem na ile to prawda, ale wydaje mi się że może być troszke słabszy. Czy grozi zarażenie innym rybką i jak można zwalczyc to cholerstwo? dziekuje za odpowiedzi. Jakby ktoś nie widział, to proszę uwierzyć ze rybka różni się od reszty. Co do akwa: temp 25, odmulane dno co tydzień z podmianami wody ok 30%, ostatnie 2 -3 podmiany bez chemii, wczesniej stosowałem sera aquantan, woda odstana zawsze ok 3 dni. Stosuje SERA NITRIVEC, obsada w podpisie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted September 22, 2009 Share Posted September 22, 2009 MIKROSPORIDIOZA (choroba Neonów) http://zielg.ovh.org/pliki/choroby.html u mnie kilka padło i identycznie wyglądały jak ten Twój Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdybu Posted September 23, 2009 Author Share Posted September 23, 2009 neonek usmiercony mam nadzieje ze na reszte sie nie przeniesie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts