Tomaszkrysgrzes1 Posted September 20, 2009 Share Posted September 20, 2009 witam posiadam 500 lit akwarium jest słabo zarośnięte i dla tego kupiłem butlę 1.5 kg z reduktorem i mam taki problem jak go ustawić i ile podawać oraz co potrzeba i jak wszystko podłączyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrerw Posted September 20, 2009 Share Posted September 20, 2009 Więc do podawania co2 prócz butli przydałby się jeszcze zaworek precyzyjny, licznik bąbelków i dyfuzor (szklany dyfuzor, kostka lipowa, jakiś reaktor itd.). Co do ilości podawanego gazu wszystko zależy od akwarium. Najlepiej najpierw określić ile co2 masz w wodzie poprzez test co2, stały test co2 lub pomiar ph i kh w wodzie i wyliczenie ilości co2 . Można też dla wygody podpiąć elektrozawór. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomaszkrysgrzes1 Posted September 20, 2009 Author Share Posted September 20, 2009 no jako dyfuzor mam kostkę lipową testów jeszcze zadnych nie mam gdyż dopiero planuję kupić a nad elektrozaworem dopiero kombinuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheDivineConspiracy Posted September 20, 2009 Share Posted September 20, 2009 OK znamy mniej więcej - Twoja listę zakupów Jakbyś miał wątpliwości lub ktokolwiek o podobnym problemie nad sprzętem doczytać można na tej stronce http://www.e-akwarium.com/butla-co2.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts