eveka Posted September 20, 2009 Share Posted September 20, 2009 Witam. Mam akwarium, które ma 112 l. Dwa tygodnie temu wygotowałam żwirek i wlałam wodę. Za niedługo chciałabym wprowadzić ryby.. Moim pytaniem jest : ile neonek mogłabym dać do akwarium o takim litrażu? Jakie rybki do nich? Rozbory klinowe, a może kakadu? Zastanawiam się nad tymi dwoma.. Ale jeśli ktoś ma jakieś propozycje to niech mi napisze Byłabym wdzięczna. Aha i jeszcze jedno : ile tych rybek? ;d Dziękuję wszystkim za pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted September 20, 2009 Share Posted September 20, 2009 do neonek nie polecam razbor ponieważ one również są stadne oraz pływają w toni , zrób tak aby była -góra , środek , dół , ew. środek , dół daj tak z 15 neonek innesa , ładniejsze , trochu mniejsze od czerwonych , wytrzymalsze na dno daj z 7 Kirysków , polecam pstre , takie 1-2 gatunkowe akwaria wygladają naprawde ładnie gdy sie je dobrze zagospodaruje , polecam typ akwarii BW , pasuje do ryb , ponieważ są z tego biotopu , pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts