skorpion Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 czesc to znowu ja z tym samym problemem zastosowalem sie do waszych rad i wrzucalem tabletke glonojadkowi w nocy ok 20.30 i ok 21:30 i tabletka byla nadal w tym samym miejscu wygladalo na to ze glonojad nawet jej nie ruszyl prosze o jakas rade Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 jak żyje to znaczy że je może nie miał ochoty/zjadł wcześniej glony albo resztki pokarmu płatkowanego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skorpion Posted September 14, 2009 Author Share Posted September 14, 2009 wlasnie w tym problem ze 4 dni juz mu dawalem tabletke i caly czas bylo tak samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 Mam wrażenie, że on nie je z innego powodu... Czytałam twój poprzedni temat... viewtopic.php?f=83&t=10736&p=107476#p107476 Czy dobrze zrozumiałam, że ty trzymasz tego glonojada (lamparcika) z innymi rybami w 30 litrowym akwa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skorpion Posted September 14, 2009 Author Share Posted September 14, 2009 tak jest bardzo maly ma dopiero 2 centy moze 3 nie wiecej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 Eh no i on karłowacieje... akwarium długości 25cm nie jest najlepsze dla ryby która osiąga 50cm... btw. reszta obsady też nie idealna... 30l 3 neony innesa -> mało na stado i za mały litraż 2 duze gupiki i 2 male 3 tygodniowe -> ok 1 danio pregowanie i 1 danio innej odmiany -> danio są za ruchliwe na 30l i do tego nie wiesz jaki drugi... 2 kardynalki -> raczej ryba zimnolubna... 1 lamparcik -> patrz początek posta A co do karmienia zbrojnika: Je tyle ile musi, wcześniej nie dawałeś tabletek i radził sobie. Teraz jak nie je tabletek też sobie poradzi I niezjedzone tabletki od razu wyławiaj... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 No jest mały, ok. ale moim zdaniem on jest totalnie zestresowany i dlatego nie je. Nawet mały zbrojnik powinien się "wychowywać" w warunkach, które są dla niego odpowiednie, czyli w większym akwa. Wydaje mi się, że danio, neony i kardynałki jako rybki zwinne i szybkie nie tylko dodatkowo stresują "samotnego" glonka, ale jeszcze pewnie szybciutko podbierają mu pokarm. Zauważyłeś jakieś niepokojące objawy jak np. siedzenie w kącie albo wyblaknięcie kolorów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skorpion Posted September 14, 2009 Author Share Posted September 14, 2009 ok dzieki za rade a za miesiac jaki moze byc tak plus minus nie nic takiego nie zauwazylem a pokarm podjada normalnie malo tego przegania czasem od niego inne rybki mod:edytuj posty. i "NA BOGA" oddaj tego glonka komuś, bo mu straszną krzywdę robisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 edytuj posty , powiem tak , za miesiac +/- bedzie taki sam , dlaczego ? w takim akwarium nie urośnie z braku miejsca , wiesz ze ten zbrojnik wymaga min 250+ L ? 220L za mało masz , wydaj ryby , prócz gupików Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 tabletka byla nadal w tym samym miejscu wygladalo na to ze glonojad nawet jej nie ruszyl prosze o jakas rade a pokarm podjada normalnie malo tego przegania czasem od niego inne rybki No to moment... On w końcu je ten pokarm, czy nie, bo ja już zgłupiałam... Tylko żeby nie było, że mam czytać ze zrozumieniem...! mod: cały temat jest????niewiadomojakiżetakpowiem... zamykam bo wstyd czytać :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts