pielegniarz Posted September 13, 2009 Share Posted September 13, 2009 co to za nitki wyglądające od wewnętrznej strony akwarium jak kurz. Woda sie zrobiła u mnie jakaś mniej przejrzysta taka jak przez mgiełkę delikatną. Poziom NO3 mam około 25-30, ph=7, twardość wody=4. Co robić w takiej sytuacji? Podmieniać dalej wodę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheDivineConspiracy Posted September 13, 2009 Share Posted September 13, 2009 http://akwa-mania.mud.pl/archiwum/a6/a6,2.html może o wypławki chodzi ? ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sumik Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 Myślę że to glony kub magnesy ,skrobaczkę albo preparat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 Myślę że to glony kub magnesy ,skrobaczkę albo preparat Ani to ani to ani to... złe rozumowanie leczyć skutek nie przyczynę.Jak to glony [nitkowate?] to najpierw należy znaleźć powód dlaczego się pojawiają, a później pomyśleć nad pozbyciem się ich w naturalny sposób. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sergiusz Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 Ja tak samo mam taki problem. Teraz jak mniej karmię ryby to taki osad nie występuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts