Wróbel Posted September 13, 2009 Share Posted September 13, 2009 Witam, mam prośbę do wszystkich użytkowników forum. Od dłuższego czasu jestem hodowcą różnego rodzaju sumów i sumików. Preferuję głównie sumy z rodziny Claridae i Heteropneustidae, gdyż te właśnie są najczęściej spotykane na rynku (pomijam tu kiryskowate, kirysowate, pierzastowąsowate itp.). I tu pojawia się moja prośba. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jakie jeszcze sumy mają taki właśnie wygląd jak przedstawiciele wymienionych wcześniej rodzin? Nie ważne czy będą agresywne i drapieżne. Chodzi mi tylko o podobieństwo. Za każdego wymienionego przedstawiciela bądź rodzinę będę wdzięczny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow2525 Posted September 13, 2009 Share Posted September 13, 2009 Jak już szukasz czegoś ciekawego ty tylko tutaj http://www.planetcatfish.com/catelog/families.php To podział na rodziny - są tez te które i ciebie interesuję..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts