dexter123 Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 dzisiaj w sklepie akwarystycznym ogladalem pielegniczki ramireza i co mnie zdziwilo ne byly tak kolorowe jak na fotkach te ryby byly jakby bezbrawne wytlumaczy mi ktos dlaczego? czy one w akwarium dopiero kolorow nabieraja czy cos nie tak jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 to wiadome że ryby w zoologicznych sa słabiej wybarwione - stres , małe akwarium , dużo ryb , stukające dzieci w szyby , pokarmy też mozliwe ze nie są lepszych marek .. nie ma co sie dziwić , np 1 bojownik jakiego mam , kupowałem go w sklepie jako "całego niebieskiego" dopiero w akwarium swoim wybarwił sie jeszcze na czerwono ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrerw Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 Jak wyżej, poza tym dużo zależy od oświetlenia. CYtat: "Barwy tego gatunku ujawniają się w oświetleniu mieszanym (świetlówkowo-żarówkowym) z tłem na tylniej ścianie zbiornika. " http://www.superakwarium.pl/pielegniczk ... id587.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
dexter123 Posted September 9, 2009 Author Share Posted September 9, 2009 no moze i tak, wiem ,ze jak patrzylem na nie to zadnego koloru te ramirezki nie mialy ale mam nadzieje ,ze w akwarium nabiora kolorow jak kupie parke Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted September 10, 2009 Share Posted September 10, 2009 jeżeli będziesz o nie dbał to napewno będą pięknie wybarwione Temat zamykam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts