edyta1970 Posted September 8, 2009 Share Posted September 8, 2009 W sklepie akwarystycznym widziałam rybkę tetra kolor,nigdzie nie mogę znaleźć informacji o tej rybce,może ktoś coś wie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 8, 2009 Share Posted September 8, 2009 http://pl.wikipedia.org/wiki/Tetra_cesarska http://images.google.pl/images?hl=pl&so ... a=N&tab=wi nie czasem ta tylko kolorowa? tetra kolor to nie nazwa gatunkowa na pewno xP moim zdaniem to tak samo jak pisałoby w sklepie "molinezja kolor" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted September 8, 2009 Share Posted September 8, 2009 tetra kolor ? pierwsza moja myśl , Załobniczka / Tetra , odmiana barwna , np "White Skirk Tetra" w google i Ci wyjdzie dużo , jezeli o nią chodzi to ma takie same wymagania co zwykła tetra Link to comment Share on other sites More sharing options...
edyta1970 Posted September 8, 2009 Author Share Posted September 8, 2009 tetra kolor ? pierwsza moja myśl , Załobniczka / Tetra , odmiana barwna , np "White Skirk Tetra" w google i Ci wyjdzie dużo , jezeli o nią chodzi to ma takie same wymagania co zwykła tetraDziękuję za szybkość.Te rybki są w kilku kolorach,żółtawe,niebieskie i rózowe.W jaki sposób są one kolorowane,bo żałobniczki raczej nie mają takich kolorów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted September 8, 2009 Share Posted September 8, 2009 białe (white skirt tetra ) poprzez selekcje , a reszta barwiona , w młodości wstrzykiwany jest barwnik w szpik , nie polecam kupować takich ryb , jak już nie podobają ci sie zwykłe to kup te wczesniej wspominane white skirt tetry ;] sam posiadam je i powiem Tobie że jestem zadowolony Link to comment Share on other sites More sharing options...
embarrassed Posted September 8, 2009 Share Posted September 8, 2009 a mi się zawsze wydawało że te co mają sztuczny barwnik przy kręgosłupie to są barwione przeźroczki indyjskie, nie jest tak :] ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted September 8, 2009 Share Posted September 8, 2009 a mi się zawsze wydawało że te co mają sztuczny barwnik przy kręgosłupie to są barwione przeźroczki indyjskie, nie jest tak :] ????tak , również te ryby są barwione , papuzie - dośc że hybryda to też farbowane , tylko że w inny sposób - albo tatuowanie , albo siedzenie w płynie który pozbawia jakiegoś śluzu , a potem do specjalnego barwnika, np zielonego i TADA ! mamy zieloną papuzią .. ehhh , niestety to co sie widzi , kolorowe danio , czerwone całe skalary , tatuowane rybki itd to 1 słowem MASAKRA ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts