Ola23 Posted September 8, 2009 Share Posted September 8, 2009 Chcę zrobić grotę z kamieni, ale boję się że się zawali. Chciałabym 2 kamienie ze sobą skleić ale nie wiem za bardzo czym, bo boje się że zaszkodzi rybkom albo wodzie. Czy mogę kleić silikonem? Tym, którym się akwaria klei i który nie jest szkodliwy? Ktoś wie jaki to silikon? Jaka to nazwa? Czy może czymś innym da się skleić...?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted September 8, 2009 Share Posted September 8, 2009 Tak, taki silikon (akwariowy) jest odpowieni. One są dostępne w każdym lepszym akwarystycznym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ola23 Posted September 8, 2009 Author Share Posted September 8, 2009 A czy wiesz ile taki silikon kosztuje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 8, 2009 Share Posted September 8, 2009 http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&q ... 7778fb68eb +/- tyle i 4s czasu a dla leniwych ,okolice 10zł. tylko pamiętaj jak skleisz musi to wszystko dobrze wyschnąć zanim włożysz do akwarium Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted September 8, 2009 Administrator Share Posted September 8, 2009 Od razu ci powiem , że silikon schnie z szybkością 2 mm na dobę . Więc sama możesz wyliczyć czas do całkowitego wyschnięcia silikonu . Do tego wyniku dodaj jeden dzień jako tolerancja !! Po wyschnięciu powinnaś na jedną dobę zanurzyć ozdoby w naczyniu z wodą . W między czasie podmień 2-3 razy wodę . Ta opcja daje praktycznie 100% pewności , że nic rybkom się nie stanie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkbkm Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 Mój szwagier chciał zrobić sobie grotę z kamieni ale uparł się że nie będzie jej kleił sylikonem i wywiercił w kamieniach dziury wiertłem do betonu "6 powciskał drewniane kołki i też działa nawet dość fajnie to wygląda a w szczelinkach chowają sie malutkie rybki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts