Pley Posted September 7, 2009 Share Posted September 7, 2009 Witam , mam pytanko , mam filtr z nazwy tematu w krewetkarium i wiem że są jakieś wkłady do filtrów na usuwanie zwiazkow azotu i miedzi , i chciałem zapytać , czy gdybym zmniejszył gąbke i w puste miejsce w filtrze zastosował jakiś wkład przeznaczony do filtrów zew zdało by to egzamin ? ciekawi mnie to , ponieważ gdy jest mozliwośc polepszenia filtra specjalnie "pod krewetki" to czemu nie ? ;D pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
trot Posted September 7, 2009 Share Posted September 7, 2009 spróbuj woreczki filtracyjne z zooleku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted September 7, 2009 Author Share Posted September 7, 2009 a gabka wtedy nie bedzie miec za małej powierzchni filtracyjnej ? a jakie wkłady polecacie na niwelowanie tych niepotrzebynch zwiazków ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
embarrassed Posted September 7, 2009 Share Posted September 7, 2009 U mnie jest spoczko ... a czyszczę rzadko . Ja mam ceramikę i jes git 8-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dymek Posted September 7, 2009 Share Posted September 7, 2009 Ja w swoim FAN1 mam na dole tak lekko ponad połowę keramzyt, a u góry gąbka. I jak na razie wszystko ładnie śmiga Embarrassed w całym masz ceramikę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
embarrassed Posted September 7, 2009 Share Posted September 7, 2009 nie ... uciołem 1,2/3 gąbki i ceramiką wypełniłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted September 7, 2009 Author Share Posted September 7, 2009 no ok , a wkłady ? które niwelują te niepotrzebne zwiazki ? bo pisze co daliście , ale nie napisaliście czy to robi to o co pytałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
edyta1970 Posted September 8, 2009 Share Posted September 8, 2009 nie ... uciołem 1,2/3 gąbki i ceramiką wypełniłem Czyli można odciąć kawałek gąbki i dołożyć np. ZEOLIT? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dymek Posted September 8, 2009 Share Posted September 8, 2009 Czyli można odciąć kawałek gąbki i dołożyć np. ZEOLIT?Tak można tak zrobić ale gąbkę daj u góry filtra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
embarrassed Posted September 8, 2009 Share Posted September 8, 2009 edyta tak Czyli można odciąć kawałek gąbki i dołożyć np. ZEOLIT?Tak można tak zrobić ale gąbkę daj u góry filtra. eeee co ??? Tam taka rurka jest :] więc jeśli dasz inny wkład od dołu do damy 1/3 będzie nie używana ;] dlatego tniesz na górze i tam sypiesz ten zeolit czy co tam chcesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts