Norbix1973 Posted September 5, 2009 Share Posted September 5, 2009 posiadam akwarium około 1 roku,od niedawna tj 2-3 miesięcy pojawił mi sie na roślinach mały czarny glon około 2mm włoski,na kryptokorynie i anubiasie,przeważnie na obrzeżnach liści? jak to zwalczyć i jaka jest przyczyna pojawienia się jego? HELP ME-nieładnie to zaczyna wygladać,czy może to byc przyczyna długiego palenia sie oświetlenia? 7.00-23-24.00,nie posiadam aparatury z co2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 5, 2009 Share Posted September 5, 2009 posiadam akwarium około 1 roku,od niedawna tj 2-3 miesięcy pojawił mi sie na roślinach mały czarny glon około 2mm włoski,na kryptokorynie i anubiasie,przeważnie na obrzeżnach liści? jak to zwalczyć i jaka jest przyczyna pojawienia się jego? HELP ME-nieładnie to zaczyna wygladać,czy może to byc przyczyna długiego palenia sie oświetlenia? 7.00-23-24.00,nie posiadam aparatury z co2. przeszperaj tematy o glonach ,może ktoś miał dokładnie ten sam problem. oświetlasz 7 do 24 ,czyli 17 godzin ,dużo za dużo ,dzień w strefie tropikalnej 10-12h i tyle powinno być nawozisz? i jakie to oświetlenie i jaki litraż? masz jakieś ryby jedzące glony? pewnie byłyby pomocne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted September 5, 2009 Share Posted September 5, 2009 bez wątpienia krasnorosty, szukaj pod tym hasłem i powodzenia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted September 5, 2009 Administrator Share Posted September 5, 2009 Poszukaj na google pod hasłem : glony pędzelkowate O kirysek , spóźniłem się . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbix1973 Posted September 7, 2009 Author Share Posted September 7, 2009 dzięki,szukam:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts