Rafal R Posted September 5, 2009 Share Posted September 5, 2009 Kupiłem dziś w zoologu mech dwie kule wielkości średniej brzoskwini. Po włożeniu do baniaka (54l) wydają mi się za duże. I tu pytanie czy można je przeciąć np. na pół lub mniejsze kawałki? Czy po takim zabiegu nie zaczną gnić? Albo może się rozrosną? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrerw Posted September 5, 2009 Share Posted September 5, 2009 Mech ?? Chodzi ci chyba o gałęzatkę tak mnie się wydaje, jeżeli tak to to nie mech tylko glon Możesz spokojnie ją podzielić ewentualnie rozłożyć jak dywan i nic jej nie będzie. Oczywiście jeżeli to gałęzatka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted September 5, 2009 Administrator Share Posted September 5, 2009 To pewnie gałęzatka . Tak , spokojnie możesz je rozciąć lub rozerwać . Możesz nią przyozdobić korzenie , kamienie . Przymocowujesz ją żyłką , siatką . O andrerw mnie uprzedził . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafal R Posted September 5, 2009 Author Share Posted September 5, 2009 Mech ?? Chodzi ci chyba o gałęzatkę tak mnie się wydaje, jeżeli tak to to nie mech tylko glon Możesz spokojnie ją podzielić ewentualnie rozłożyć jak dywan i nic jej nie będzie. Oczywiście jeżeli to gałęzatka Dzięki za poprawienie mnie w nazwie, teraz wiem że to glon. Jestem świeży. A czy ta gałęzatka się rozrasta czy jej wielkość pozostanie niezmieniona? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted September 5, 2009 Administrator Share Posted September 5, 2009 Rozrasta się jak każda normalna roślina tzn.glon Tu masz przykład wykorzystania gałęzatki : viewtopic.php?p=105771#p105771 viewtopic.php?p=94164#p94164 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinb17 Posted September 5, 2009 Share Posted September 5, 2009 ładny ten glon jest ale jaki miałem problem go do kokosa przywiązać normalnie masakra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafal R Posted September 5, 2009 Author Share Posted September 5, 2009 Mnie się udało ułożyć na dnie bez mocowania mimo że pociąłem na mniejsze kawałki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted September 5, 2009 Administrator Share Posted September 5, 2009 Trzeba było siatka go przykryć . Wtedy jest szybciej i bez problemu , a po kilku dniach gałęzatka się rozrośnie i siatki nie będzie widać . Rafał R : fajny zamek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted September 7, 2009 Share Posted September 7, 2009 ja tylko dodam, że gałązatkę dobrze co jakiś czas wypłukać by cały czas była cacy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts