początkujący Posted September 4, 2009 Share Posted September 4, 2009 Mam problem z młodymi ślimaczkami mam w akwa z krewetkami małe larwy ślimaków da się to powstrzymać??? To wygląda okropnie skupiska są na przedniej szybie i w tafli wody !!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kochanica_diabła Posted September 4, 2009 Share Posted September 4, 2009 Domyślam się , że małe akwarium skoro trzymasz w nim tylko krewetki , (jeśli się mylę to mnie popraw) to jedynie nadaje się ślimak -kanibal -helenka Link to comment Share on other sites More sharing options...
początkujący Posted September 4, 2009 Author Share Posted September 4, 2009 Nie masz rację akwa ma 20l czyli będę zmuszony kupić kanibale ale czy one napewno pomogą bo w 2 akwa mam ślimaki świderki one się na coś zdadzą??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kochanica_diabła Posted September 4, 2009 Share Posted September 4, 2009 raczej nie . Kup helenkę ona da rade Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 4, 2009 Share Posted September 4, 2009 Helenka ,lub dwie sobie poradzą. Ale nie odrazu ,trzeba dać jej czas. I wpuszczone do drugiego akwa świderki by też załatwiły i przepraszam ale muszę was poprawić. Helenka nie jest kanibalem. Drapieżnikiem owszem,je inne ślimaki. Nigdy nie je przedstawicieli własnego gatunku więc nazywanie jej kanibalem trochę mija się z prawdą ed do poniżej to tak samo jak upraszcza się do "glonojady" Link to comment Share on other sites More sharing options...
trot Posted September 4, 2009 Share Posted September 4, 2009 stwierdzenie "kanibal" pada dlatego ze upraszcza się te stworzenia do miana ślimaków a ślimak jedzący ślimaka to kanibal taki mały ot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts