jastrzab Posted September 4, 2009 Share Posted September 4, 2009 Witam wszystkich forumowiczow jestem nowy tutaj i swiezym posiadaczem akwarium mam maly problem. akwarium posiadam 54 L pokrywe ze swietlowka 1 x 15 W filtr HAILEA HL-BT400 grzalka 75 W temp. w akwarium 25/ 26 stopni testu wody nie przeprowadzalem poniewaz nie mam pojecia jaki test czy tasmowy czy kropelkowy i jak to ugryzc zwir bazalt/marmur 2-4 mm czarno/bialy paczka 2 kg 3 paczki wsypane do akwarium 4 roslinki niestety nie wiem jak one sie zwia zakupione w zoologu obsada : 4 guPiki 3x samice 1x samiec w tym 2 samiczki malutkie prosze o porade jakie rybki jeszcze moge zakupic do tej obsady gupikowej.Oczywiscie prosze rowniez o negatywy co mam poprawic itd dziekuje i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
jucha Posted September 4, 2009 Share Posted September 4, 2009 żwirek każdy ci powie żebyś wymienił na czarny - bo ŁADNIEJSZY, a ja ci napiszę, że miej wszystkich w nosie bo to kwestia upodobania. Musisz koniecznie przerobić pokrywę. Masz za mało światła. Jedna świetlówka nie wystarczy. Rośliny ci padną. Na temat testów poczytaj sobie TUTAJ Do guPików bym nic nie brała. Jak ci się będą mnożyć na potęgę to i tak będziesz miał przerybienie chyba, że same będą eliminować swoje dzieci. Dokup kilka otosków żebyś nie miał problemów z gloniskami, i kilka kirysków. I styka. Gupiki są ładne same w sobie. Nic nie musisz im dokładać bo jeszcze kupisz coś co obgryza płetwy i będziesz miał po zawodach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jastrzab Posted September 5, 2009 Author Share Posted September 5, 2009 Dziekuje bardzo za odpowiedz pozdrawiam Piotrek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts