Sumik Posted August 30, 2009 Share Posted August 30, 2009 Więc tak. Wydaje mi się żę samica gupika jest w ciąży bo ma czarną plamke i duży brzuch.Od Paru dni obserwowałem ją i samiec zaczoł podgryzac samice. Odłowiłem samca tymczasowo do słoika i obserwowałem samice. Po jakimś czasie z brzucha wyleciała jej jakaś gąbka? biało? żółta? nie wiem ale straciła brzuch i po jakiś 15 godzinach zdechła i nie wiem dla czego . Ktoś mi to wytłumaczy? ;( Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 Nie rozumiem stwierdzenia, że "wyleciała jej jakaś gąbka"... Opisz dokładniej... Wyglądało to jak: śluz, błona jakaś, może poprostu jakieś dziwne odchody to były, albo martwe zarodki... Czort wie co to było, po tym co napisałeś nie można niczego stwierdzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dymek Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Widocznie miała trudny poród u gupików to się zdarza i wówczas samiczka umiera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sumik Posted September 6, 2009 Author Share Posted September 6, 2009 Aha bo żadne rybki nie narodziło się z tego "czegoś" a możesz mi powiedzieć dokładnie co to było i czy u innych ryb też sie zdarza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dymek Posted September 7, 2009 Share Posted September 7, 2009 To były prawdopodobnie nie narodzone rybki ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sumik Posted September 7, 2009 Author Share Posted September 7, 2009 Aha dzięki temat do zamknięcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts