Kamil124 Posted August 28, 2009 Share Posted August 28, 2009 Mam problem z przekopnicami australijskimi. Otóż minęło już 48 godzin a wykluła się do dopiero jedna. Piasek podzieliłem i wsypałem do 3 słoików, woda w każdym to pół na pół demineralizowana i kranowa przegotowana. Do słoików są wrzucone liście z kałuży, stoją ciągle na parapecie i mają oświetlenie. Jak przyspieszyć wykluwanie??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
embarrassed Posted August 28, 2009 Share Posted August 28, 2009 na pewno jest ich więcej ... przyjrzyj się lepiej. A co do pytania : Intensywne oświetlenie i woda cieplejsza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil124 Posted August 28, 2009 Author Share Posted August 28, 2009 Widać tylko jedną, ma gdzieś z 1mm. Aha, czym jeszcze je żywić, słyszałem, że mgiełka jest dobra tylko jak ją zrobić??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
embarrassed Posted August 28, 2009 Share Posted August 28, 2009 świetna ... ale lepsze pierwotniaki, ale już za póżno na to Przepis na mgiełkę : Bierzemy łyżkę stołową, na nią trochę wody i płatków dla ryb. Energicznie rozcieramy płatki o łyżkę a otrzymaną mgiełkę do słoja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil124 Posted August 28, 2009 Author Share Posted August 28, 2009 A czy zamiast płatków dla ryb można wziąć coś innego bo akurat tego nie mam narazie, np. żółtko czy jakieś drobne mięso??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
embarrassed Posted August 28, 2009 Share Posted August 28, 2009 żółtko ... ewentualnie mięs nie co najwyżej jak będą dorosłe Link to comment Share on other sites More sharing options...
reeq Posted September 11, 2009 Share Posted September 11, 2009 Też zachciało mi się tych zwierzątek. Przekopnica długowidełkowa . W akwarium 25 l - 2 worki piasku, woda z kranu i trochę z akwarium (7 cm wody od dna) , maras z filtra dla ryb i troszkę płatków dla ryb. Oświetlenie 25 W cały czas. Po drugim dniu widziałem tylko (w końcu!) jednego. Dziś wieczorem (trzeci dzień) przybyło ich troszeczkę. Teraz je obserwuję i patrzę jak rosną, ale są tyci - 1 mm i białe. Ale kształt właściwy już widać tylko trzeba się dobrze przyjrzeć . Zdjęć jeszcze nie ma co robić ... Życzę sukcesów! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts