areek79 Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 Witam ! Mam w akwa roślinki "trawy" porosły baardzo długie ok 1m a akwa ma 50 cm wysokości i reszta trawy pływa po "górze" i utrudnia dostęp światła. Można je uciąc np w pół? Czy zmarnieją wtedy te liście? Jakoś mi nie idzie robienie zdjęc akwa wychodzą jakieś ciemne Link to comment Share on other sites More sharing options...
cannabinol Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 można Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 można obciąć, ale śmiesznie wyglądają takie "kikuty" Lepiej przerzedzić przy samej cebuli tak by światło się przedzierało, a położony na tafli nurzaniec ładnie wygląda Link to comment Share on other sites More sharing options...
areek79 Posted August 26, 2009 Author Share Posted August 26, 2009 położony na tafli nurzaniec ładnie wyglądaSzczerze mówiąc też mi się podoba więc czesć przerzedzę ewentualnie obetnę a częśc zostaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
melosmiacz Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 u mnie sa jszcze kikuty bo dzisiaj co dopiero wstawiłem do akwa ale mam nadzieje ze wszystko sie zmieni Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheDivineConspiracy Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 zadne kikuty , zadna cebulka , tylko piętka (silnie skrócona łodyga) ja polecam inny typ ciecia , kazdy jeden lisc ciac na wysokosc lub troszke dalej ponad lustro wody. roslina nie bedzie wtedy tak slaba jak sie bedzie ja wycinalo u nasady ;] a nawet zmusi ja to do wytworzenia kolejnych lisci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts