Artur.W Posted August 20, 2009 Share Posted August 20, 2009 Witam! Zakupiłem właśnie Tabletki firmy sera http://www.kirysek.pl/sera-tabletki-dennych-glonojady-kiryski-bocje-p-97.html. Tabletki kupiłem z myślą o glonojadzie i 3 kirysach. I tu pojawia się moje pytanie. Ile wrzucac tych tabletek i w jakich odstępach czasowych. I czy nadmierna ilośc wrzucanych tych tabletek może zanieczyscic wodę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kochanica_diabła Posted August 20, 2009 Share Posted August 20, 2009 Moje zbrojniki dostają 2X2 tabletki dziennie ( 2 niebieskie i jeden złoty)Inne rybcie też chętnie je skubią , więc nie ma obawy ,że coś się zmarnuje Tylko nie wrzucaj zbyt dużo , bo wtedy mogą powodować mętnienie wody.Najlepiej obserwuj rybki kiedy je karmisz , jeśli szybko się zaopiekują tabletkami możesz dorzucić następną porcję . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur.W Posted August 20, 2009 Author Share Posted August 20, 2009 Czyli tak mniej więcej to tak 2 tabletki dziennie jedna o 10 a druga np o 18-19? Wystarczy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kochanica_diabła Posted August 20, 2009 Share Posted August 20, 2009 Nie musi być pod godzinę Moim to wystarcza ,oczywiście zjadają jeszcze resztki pokarmu który opadnie na dno .Poza tym młode zbrojniki żywią się też glonami . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur.W Posted August 20, 2009 Author Share Posted August 20, 2009 Dzięki. A z tą godziną to był tylko przykład. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalek1994 Posted August 20, 2009 Share Posted August 20, 2009 I czy nadmierna ilośc wrzucanych tych tabletek może zanieczyscic wodę. Każde tabletki powodują zanieczyszczenie wody, ale filtr sobie z tym poradzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
duszek Posted August 22, 2009 Share Posted August 22, 2009 ja musze wiecej wrzucac bo pielegnice je wylapujo i malo co spada nadno wiec musisz zobaczyc ile wystarcza dla twoich rybek pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sergiusz Posted August 23, 2009 Share Posted August 23, 2009 U mnie bardziej ryby wyjadają a na tabletki to aż kirysy z kryjówek wychodzą Link to comment Share on other sites More sharing options...
abrams Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 ja nie daję moim rybkom tabletek bo nie mam glonojadów tylko otoski i kiryski. kiryskom sypię pokarm granulowany, a otoski nie zwracają uwagi na żaden pokarm. ale oczywiście każdy ma inne akwarium radziłbym ci dawać dwie tabletki dziennie w odstępach czasowych np.: rano i wieczorem. twoje rybki czyszczące nie potrzebują większej ilości pokarmu bo glonojad skubnie sobie glony, a kiryski pozbierają resztki pokarmu z dna. pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts