Jakub Posted August 17, 2009 Share Posted August 17, 2009 Około 2 dni temu dokupiłem samca do mojej "wdowy" p. ramirezy, wszystko pięknie wyglądało na to że się dobrały, wczoraj wieczorem złożyły ikrę lecz po około godzinie samiec przestał pilnować potomstwa i zaczął zjadać ikrę (nie było żadnego zagrożenia ze strony innych rybek, ramirezki są największe w zbiorniku), ale to pół biedy, moją uwagę zwróciło bowiem inne zachowanie samca, zaczął on ganiać samicę po całym zbiorniku i atakować, dziś biedna kryje się przy filtrze ;/ Gdy tylko samiec ją znajdzie zaczyna atak podpływając i uderzając w samicę ;/ czy to normalne zachowanie po "nieudanym" tarle czy może mój ramirez chce wykończyć współlokatorkę ? edit: akwa 95l temp 28* Link to comment Share on other sites More sharing options...
melosmiacz Posted August 17, 2009 Share Posted August 17, 2009 widziałem twoje akwo ramirezy potrzebuja wiekszego gaszczu jezeli nie maja gdzie sie chowac lub czegos chowac w tym przypadku ikra wola ja zjesc wiecej roslin!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Posted August 17, 2009 Author Share Posted August 17, 2009 postaram się dać więcej roślinek, choć przy moim oświeteniu słabo rosną ;/ samcowi to "ganianie" przejdzie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts