piccolabea Posted August 15, 2009 Share Posted August 15, 2009 Przeczytalam ze sumy mozna karmic 2 razy w tygodniu kawalkiem salaty albo cukini. Macie doswiadczenia w tej kwestii? mam w akwarium 3 sumy i 1 slimaka, ni i kilka malych slimakòw... Link to comment Share on other sites More sharing options...
elektro98 Posted August 16, 2009 Share Posted August 16, 2009 Ja ci tylko 1 powiem gdy masz ślimaki to po 1 miesiącu będziesz miał całe akwarium tak jak ja kiedyś dostał się ślimak patrze a tu wielka torba z jajami ślimaka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted August 16, 2009 Share Posted August 16, 2009 Ja ci tylko 1 powiem gdy masz ślimaki to po 1 miesiącu będziesz miał całe akwarium tak jak ja kiedyś dostał się ślimak patrze a tu wielka torba z jajami ślimaka. bzdura, to nie reguła napisał "nie kilka małych" jak specjalnie kupił ślimaka to zapewne albo helenka albo ampularia a one są rozdzielnopłciowe sumy polecam karmić specjalnymi tabletkami Link to comment Share on other sites More sharing options...
piccolabea Posted August 16, 2009 Author Share Posted August 16, 2009 Karmie wlasnie tabletkami. Ile trzeba im dawac dziennie ? daje 1 dziennie a czasem 2. I wydaje mi sie ze dobrze sie trzymaja... Link to comment Share on other sites More sharing options...
melosmiacz Posted August 16, 2009 Share Posted August 16, 2009 wiec jezeli chodzi o sałate to jak najbardziej ja staram sie parzyc jeden lisc sałaty dziennie jak nie zapomne sałata zadnej rybie nie zaszkodzi nie otłusci a wrecz bedzie znakomitym dodatkiem do pokarmów preparowanych u mnie ryby sałata sie zachwycaja ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts