mikolaj90 Posted August 13, 2009 Share Posted August 13, 2009 Witam Ile Ph i innych czynników powinna wynosić woda w akwarium ? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dymek Posted August 13, 2009 Share Posted August 13, 2009 Poszczególne gatunki ryb potrzebują różnych parametrów wody, najlepiej podaj jakie masz rybki a my napiszemy jaka powinna być woda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj90 Posted August 13, 2009 Author Share Posted August 13, 2009 To ja mam tak: Około 5 mieczyków Około 3-4 gupików Sum kirysek - 2 Glonojad - 1 Skalary - 2 I jeszcze jeden gatunek lub dwa, tylko nie wiem jakie. Mało mam ryb, ale mam zamiar dokupić, jak tylko zrobię zmiany w akwa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted August 13, 2009 Share Posted August 13, 2009 Mało mam ryb, ale mam zamiar dokupić, jak tylko zrobię zmiany w akwa Najpierw się pozbądź tych których tam w ogóle nie powinno być czyli skalary sum kirysek ???????????? skonkretyzuj gdyż nie wiem czy masz kiryska czy kiryśnika jeżeli kiryski to dokup bo to ryba stadna , jeżeli kiryśnik pozbądź się go glonojad ??? sprecyzuj gdyż nie wiadomo czy chodzi tutaj o zbrojnika , czy glonojada i ew, jaki to gatunek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj90 Posted August 14, 2009 Author Share Posted August 14, 2009 Eeee... Danielek nie rozumiem Cię :/ Piszesz mi teraz, żebym pozbył się teraz prawie wszystkich ryb :/ Dlaczego ? Ja mam jednak Kiryśnika. Glonojada mam zbrojnika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cannabinol Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 dlatego że masz za małe akwarium dla nich i one się w nim męczą z tych ryb co masz mogą zostać jedynie gupiki reszta jest do oddania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj90 Posted August 14, 2009 Author Share Posted August 14, 2009 Mam wielu znajomych, którzy mają takie same akwarium jak ja, i mają dokładnie te same rybki co ja, z czego jeden z nich jest specjalistą w sprawach akwarystycznych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cannabinol Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 Akwarium mam wystarczające.bo ty tak myślisz? człowieku masz za małe akwarium i nie kłóć się to ten twój znajomy to specjalista jak z koziej d**y trąbka Mod: ortografia, wulgaryzm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trot Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 Mam wielu znajomych.... jeden z nich jest specjalistą w sprawach akwarystycznych. to jemu d. zawracaj, a nie nam ludzi ci piszą co jest dla twoich rybek dobre a ty focha strzelasz napisz dokładnie ile litrów i ci ktoś doradzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj90 Posted August 14, 2009 Author Share Posted August 14, 2009 To co ja mam mieć w moim akwarium ??? Jednego gupika ? czy 2 gupiki ??? Akwarium jest wystarczające, rozumiem, że dla 20 ryb za małe ale dla 11-14 wystarczajace. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cannabinol Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 czekaj bo się rozpędziliśmy jak duże jest to akwarium?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj90 Posted August 14, 2009 Author Share Posted August 14, 2009 112 litrów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cannabinol Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 to zbrojnik i mieczyki mogą być ale skalary i kiryśnik już nie dla skalarów akwarium powinno mieć 50cm wysokości minimum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj90 Posted August 14, 2009 Author Share Posted August 14, 2009 A Skalary czemu nie mogą być ? I Kiryśnik ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cannabinol Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 kiryśnik rośnie do 20cm gdzie on ma tam pływać? za mała powierzchnia dna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj90 Posted August 14, 2009 Author Share Posted August 14, 2009 Moje akwa ma 40 cm wysokości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cannabinol Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 Moje akwa ma 40 cm wysokości.40 to nie 50 ma być 50cm to minimalne minimum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj90 Posted August 14, 2009 Author Share Posted August 14, 2009 Aha, to jak ktoś może to niech ktoś wypisze mi, jakie mogą w moim akwa być ryby (gatunki) i ile Ph powinno wynosić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cannabinol Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 neony, zwinniki, bystrzyki, razbory, gurami, molinezje, mieczyki, platki, prętniki, kiryski, otoski itp oczywiście nie wszystkie razem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj90 Posted August 14, 2009 Author Share Posted August 14, 2009 Ale o co chodzi, że nie wszystkie razem ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trelus Posted September 3, 2009 Share Posted September 3, 2009 Ciężko widzę ciężko......podał ci ryby przykładowe czyli takie które mogą mieszkać w twoim szkiełku. i teraz wybierz sobie te które ci się podobają albo te którym będziesz mógł zapewnić odpowiednie warunki do życia w odpowiedniej ilości oczywiście żeby nie było zbyt tłoczno w zbiorniku.To znaczy że nie wszystkie na raz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts