pantcho Posted August 12, 2009 Share Posted August 12, 2009 witam wszystkich ponownie jak wiadomo udalo mi sie postawic bimberek i uzyskac fotosynteze w 200l akwa przy uzyciu bimbrowni nie obylo sie jednak bez problemow a wiec wszystko bylo ok na noc podlaczylem dodatkowo napowietrzanie co by rybek nie podusic rano je odlaczylem po okolo 2h zauwazylem dziwne zachowanie ryb plywaly przy dnie i przy tafli wody szybko sie obciolem ze przytrulem je co2 wiec napowietrzanie na maxa, odlaczylem bimrownie i mimo ostrego przewietrzania akwarium roslinki caly czas bombelkowaly wiec pojawia sie pytanie jaka ilosc co2 podawac w 200l zbiorniku ja zrobilem zacier z 2l wody 800gr cukru i 20 drozdzy prosze o jakies podpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
trot Posted August 13, 2009 Share Posted August 13, 2009 zacier z 2l wody 800gr cukru i 20 drozdzy i zmieściło ci się to do 2l butelki po sprite :> ja leje litr wody, 400g cukru i10 drożdży i mam 15 litra prawie vol :> a co do samego bimbro u mnie cały dzień chodzi i nigdy nie zauważyłem żeby coś się od co2 przytruło Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantcho Posted August 13, 2009 Author Share Posted August 13, 2009 zacier z 2l wody 800gr cukru i 20 drozdzy i zmieściło ci się to do 2l butelki po sprite :> ja leje litr wody, 400g cukru i10 drożdży i mam 15 litra prawie vol :> a co do samego bimbro u mnie cały dzień chodzi i nigdy nie zauważyłem żeby coś się od co2 przytruło zmiescilo sie poniewaz mialem nieszczelna butelke 5l i wlalem tylko czesc zacieru do tej po sprite a reszta poszla w kibel widzisz to ja nie wiem czemu u mnie tak sie porobilo bede teraz podawal po kilka h na dobe bo troche strach szkoda ryb Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts