abrams Posted August 12, 2009 Share Posted August 12, 2009 mam pytanie odnośnie glonów. jakie ryby są najlepsze do czyszczenia akwarium i szyb z glonów? glonojad, a może otosek? z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted August 12, 2009 Share Posted August 12, 2009 otosek - min 60L ... lubi glony,i je je w duzej ilosci glonojad syjamski - min 150L , je glony, mniej niz otosek i robi to niechlujnie zbrojnik niebieski - min 100L , je glony tylko przez pare miesięcy od narodzin pleco/gibiceps - min 300L , jak wyzej kosiarka- min 100L , stadna , je krasnorosty labeo bicolor / frenatus - min 240L, je również krasnorosty ale w mniejszej ilości niż kosiarka , trzyma sie w pojedynkę neritina zebra - min 10L , slimak który je dość duzo glonow krewetki amano - amatorki glonów Link to comment Share on other sites More sharing options...
abrams Posted August 12, 2009 Author Share Posted August 12, 2009 cho cho super spis dzięki playboykrk. właśnie zakupiłem 2 otoski i wiem, że to ryba stadna, dlatego niedługo dokupię jeszcze 2otoski. pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał84 Posted August 12, 2009 Share Posted August 12, 2009 molinezje i zmienniaki też żywią się glonami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts