Szajka Posted September 17, 2020 Share Posted September 17, 2020 Witam. Potrzebuję pomocy. Chciałbym się dowiedzieć czy posiadam parkę ramirez czy dwa samce. Wydaje mi się że ta na tle filtra to samiec. A na pozostałych dwóch zdjęciach samica(po niebieskich łuskach na plamie tak zakładam) . Ale z zachowania wygląda to na odwrót tak jakby samica goni samca ale nie za bardzo agresywnie. Tylko tak podpływa i drugi ucieka. Bardzo proszę o pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rtrojan Posted November 3, 2020 Share Posted November 3, 2020 Na tle kamieni 100% samica, moja ma też taki różowawy brzuch. Na pierwszym miejscu raczej samiec. Tak więc najprawdopodobniej masz parkę. A nie składały jeszcze ikry? U mnie co około 2 tygodnie ale na razie chyba zjadają ją. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gniadyaqwa Posted April 14, 2021 Share Posted April 14, 2021 Cześć wszystkim co to mamy samca czy samiczke ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted April 15, 2021 Share Posted April 15, 2021 Płetwy złożone i kolory nieco wyblakłe, ale po kształcie brzuszka postawiłabym, że to samiec Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gniadyaqwa Posted April 15, 2021 Share Posted April 15, 2021 Dziękuję wykonałem jeszcze jedno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted April 15, 2021 Share Posted April 15, 2021 Teraz tym bardziej wygląda mi na młodego samca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gniadyaqwa Posted April 18, 2021 Share Posted April 18, 2021 Dziękuję za pomoc Samiczka dostała kolorów już chłopak ma kobitę i pływają parką . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts