bedziul12 Posted July 15, 2020 Share Posted July 15, 2020 Witam Akwarium 375L Filtr zewnetrzny aquael 1400 Przyszedł mi do głowy pomysł , żeby zrobic akwarium "bambusowe" , czytalem juz ze bambusy przed wsadzeniem do wody nalezy odpowiednio wygotować ( w moim przypadku niestety gotowanie odpadało bo bambus musiał być suchy żeby sylikon go chwycił ). Po zalaniu akwarium wszystko ładnie wygląda , po nocy woda jest mętna , prawie nic nie widać . Minął tydzień od zalania i bez zmian , nic nie widać . Pytanie : Dać mu czas i w końcu się wyklaruje ? Działać w jakiś sposób ? Zrezygnować z tego pomysłu ? PS: używałem sylikonu akwarystycznego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted July 15, 2020 Share Posted July 15, 2020 Spokojnie podmieniaj wodę jak Cię irytuje. Jak nie to poczekaj jeszcze z tydzień i wtedy zrób dużą podmianę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bedziul12 Posted July 16, 2020 Author Share Posted July 16, 2020 robiłem wczoraj drugą podmianę , jest o niebo lepiej , poczekam tydzień niech ten bambus jeszcze "wypluje " z siebie te brudy i zrobie jeszcze raz podmianę i powinno być ok PS: Obsada ? Może ktoś doradzi ? Pierwszym moim pomysłem było wpuścić 300+ neonków ale stwierdziłem , że w dużym akwarium jednak lepiej będzie mieć duże ryby. Drugi pomysł : Skalary Altum Peru + duchy amazońskie + brzanki denisona Reszta pomysłów należy do was Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts