pako000 Posted May 19, 2020 Share Posted May 19, 2020 witam mam baniaczek 120 l, woda kranowa , podłoże mieszanka żwiru rzecznego z specjalnym żwirem dla roślin, obsada: 5 kirysków, 1 zbrojnik pospolity ,2 gurami,2 helmety, 2 ampularie i 4 molinezji .Trochę roślin , korzenie. Mam pytanie, czy mogę to tego zbiornika wpuścić krewetki red cherry ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavyJones Posted May 20, 2020 Share Posted May 20, 2020 Myślę, że możesz. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael266 Posted May 20, 2020 Share Posted May 20, 2020 Kup 5 i obserwuj molinezje. Jak to Black moli lub inną duża odmiana. To niestety mogą polować. Czym więcej roślin tym bezpieczniej. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavyJones Posted May 21, 2020 Share Posted May 21, 2020 23 godziny temu, Samael266 napisał: Czym więcej roślin tym bezpieczniej. Lepsze będą niewielkie korzenie, połamane łupiny orzecha kokosowego, albo specjalne rurki ceramiczne jako kryjówki dla krewetek. Pożądane będą też suche liście dębu, buku, ketapangu, jako schronienie i również pokarm. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pako000 Posted May 22, 2020 Author Share Posted May 22, 2020 mam w swoim akwariom duże stare korzenie i w nich porobiło się pełno małych otworów więc będą gdzie miały się chować, lecz to nowe akwarium i rośliny muszą jeszcze urosnąć ,żebym mógł wpuścić krewety . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavyJones Posted May 23, 2020 Share Posted May 23, 2020 Na pewno akwarium musi "dojrzeć". Czekanie na rośliny aż urosną, może w przypadku niektórych gatunków zająć tygodnie. Osobiście - niezależnie czy akwarium dojrzało - użyłbym uzdatniacza wody dedykowanego dla krewetek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts