Pablito 0 Posted April 4, 2020 Cześć, Potrzebuję porady w kwestii doboru napowietrzacza. Posiadam zbiornik o pojemności 170l. Wysokość 60cm, długość 80cm. Myślałem o membranie z aquael oxypro quiet 150. Niestety ma tylko jeden wylot, a akwarium mam tak zaprojektowane, że potrzebne mi 2 wyjścia. Myślicie, że z trójnikiem to zda zadanie? Czy będzie za słaby? Może ktoś doradzi jakiś inny. Zależy mi na mocy i w miarę cichej pracy. Dodam, że jego umiejscowienie jest w szafce pod akwa praktycznie przy podłodze. Share this post Link to post Share on other sites
ahr 401 Posted April 5, 2020 Powinien dać radę, ewentualnie Eheim 400, ten już ma dwa wyjścia i sporo mocy. Zależy co chcesz osiągnąć. Pomyśl raczej o podwieszeniu go w szafce, brzęczyk to jednak brzęczyk, jak będzie wisiał na jakieś gumie to zawsze mniej będzie szafka wpadała w rezonans. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Pablito 0 Posted April 5, 2020 Bardzo dziękuję za pomoc. Teraz mam włożony do kartonika i pracuje całkiem fajnie Martwiłem się tylko czy przepchnie powietrze z takiej niskiej pozycji. Muszę zmienić bo jedna dysza mi wysiadła, a z trójnikiem kiepsko sobie radzi. Swoje już od służył Share this post Link to post Share on other sites