amok85 Posted February 3, 2019 Share Posted February 3, 2019 Witam,jako,że jestem nowy to witam wszystkich Mam pytanie odnośnie oswietlenia akwarium 25l 40x25x25. W orginale miałem tam żarówkę 25w, która wczoraj wymieniłem na energooszczędna 8,5w 6500k z Philipsa czy to wystarczy czy dodać coś jeszcze ?Jeżeli tak to co ? Obsada narazie bojownik, chce dodać parę krewetek rc oraz 3-4 otoski Rośliny : Pogostemon octopus Hygrophila difformis Myriophyllum Verticillatum , Sagittaria subulata,Rotala colorata cryptocoryny, valisnerie,blyxy Grzalka 50w z aquael oraz filtr na 400 l z aquael Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pio386 Posted March 4, 2019 Share Posted March 4, 2019 Miałem w swoim 30l. najpierw zwyczajną żarówkę, później też energooszczędną i prawdę mówiąc to takie światło jest do bani. Dopiero jak zmieniłem na coś "poważniejszego", to rośliny zaczęły dobrze rosnąć. U siebie mam Aquael Leddy Tube 8W i mogę polecić (albo coś podobnego, aby tylko nie zwykła żarówka). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts