Krzysztof _ski1 Posted December 30, 2018 Share Posted December 30, 2018 Witam Pojawił się problem, który sam z powodowałem. Skróciłem wężyk od napowietrzania bo był zagięty i wyprowadzony na zewnątrz akwarium. Teraz wężyk jest pod pokrywą akwarium, nad lustrem wody i woda też nim leci. Jak to naprawić? Dałem zaworek zwrotny i znowu wężyk wyprowadziłem na zewnątrz, ale napowietrzania brak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piteros Posted December 31, 2018 Share Posted December 31, 2018 Nie otwiera mi się zdjęcie. Czy tylko ja mam ten problem? A tak bez oglądania- przypuszczam że zaworek zwrotny ma zbyt duży opór i nie przepuszcza powietrza. A skąd ta woda dostaje się do wężyka i po co ten zaworek? A tak poza tym ruch tafli wody zazwyczaj wystarczy aby napowietrzyć akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof _ski1 Posted January 1, 2019 Author Share Posted January 1, 2019 Zaworek na wężyku, jego regulacja powoduje, że woda się napowietrza. Już naprawiłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts