koziello Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 * Wymiary: 75x35x40cm (105l) * Filtracja: Aquael Cirqulator 1000 plus gąbką na wlocie * Oświetlenie: 12W LED z pokrywy Aquaela * Podłoże: Drobny piasek kwarcowy * Dekoracja: Korzenie, kamienie * Nawożenie: - kulki gliniano-torfowe - śladowo micro, macro, Carbo i potas jak mi się przypomni to co jakiś czas coś podam *Flora: - Bucephalandra Shine Blue - Cryptocoryne Wendtii Brown - Cryptocoryne Wendtii Green - Pogostemon Octopus - Żabienica - Nurzaniec - Sagittaria Subulata - Mech Christmass (chyba) - 2 Gatunki Microsorium *Fauna: - 11x Brzanka Sumatrzańska - 9x Brzanka Mszysta - kilka Kirysów Pstrych z poprzedniego akwa - kilka Otosków z poprzedniego akwa - kilka krewetek RC z poprzedniego akwa - kilka Helenek - sporo zatoczków Na zdjęciach cały proces przenosin... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted November 13, 2018 Administrator Share Posted November 13, 2018 Rozumiem, że nurzaniec szybko rośnie. No ale... Zdecydowanie za mało dekoracji. Brak większego "obiektu". Duży korzeń lub duży korzeń!! ps: czy tylko mnie drażni białe podłoże? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koziello Posted November 13, 2018 Author Share Posted November 13, 2018 (edited) Akwarium już jest tak upchane roślinami że nie miałem gdzie wytykać w podłoże... Ale i tak część z nich odejdzie na rzecz kamieni i korzeni bo myślę o Pielegnicach Meeka. Drobnego piasku od zawsze używam w akwariach. Nie jestem zwolennikiem żwiru, bazaltu albo substratow itp... po jakims czasie jak juz sie troche naturalnie zasyfi i rosliny przydenne rozrosna juz tak nie razi w oczy... Edited November 13, 2018 by koziello Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koziello Posted November 15, 2018 Author Share Posted November 15, 2018 Poza tym mnie się podoba a to najważniejsze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koziello Posted November 16, 2018 Author Share Posted November 16, 2018 Doszedł kolejny korzeń z anubiasem i młody zbroinik niebieski... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted November 18, 2018 Share Posted November 18, 2018 W dniu 13.11.2018 o 20:12, ahaed napisał: ps: czy tylko mnie drażni białe podłoże? Tylko Ciebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koziello Posted November 22, 2018 Author Share Posted November 22, 2018 Brzanki zniknęły, aranżacja się zmieniła trochę. Teraz w zbiorniku jest młoda parka pielęgnic Nanolutea i Molinezje czarne w układzie 3+3 jako dostarczyciele żywego pokarmu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koziello Posted December 16, 2018 Author Share Posted December 16, 2018 Aktualna obsada: - Amatitlania Nanolutea 1+1 - molinezja 3+3 - kilka kirysków pstrych - kilka Otosków - zbrojnik niebieski - kilka Helenek - jakieś krewetki RC widziałem jeszcze Aktualny wygląd: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koziello Posted December 31, 2018 Author Share Posted December 31, 2018 Rosną i się wybarwiają Samica zdecydowanie szybciej i ona też bardziej dominuje... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koziello Posted January 8, 2019 Author Share Posted January 8, 2019 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts