Krzysiek1702 244 Posted June 29, 2017 Akwarium: zwykłe szkło 50x30x30 Oświetlenie: Lampka 9W + 2 ledy w oprawce Aquaela. W przyszłości chcę dać Aquael Leddy Slim Filtracja: Aquael FZN-2, w środku gąbki + AZOO Active Filter 4in1 Grzałka: JBL PROTEMP 50W Podłoże: Benibachi Normal Roślinny: Mchy i Bucephalandry XD Krewetki: Mieszanka Pinto i Taiwanów od kolegi. W sumie jest ich 19 Parametry wody: pH 6,2 kH 2 gH 6 przewodność 170 Jakieś zdjęcia nie najlepszej jakości :v Robienie zdjęć to naprawdę nie mój konik XD 3 Share this post Link to post Share on other sites
ahr 399 Posted June 29, 2017 Na tyle roślin to daj jedną leddy tube 3W, wystarczy. U mnie ta bucka kolejny raz kwitnie przy takim świetle . Share this post Link to post Share on other sites
raiders 57 Posted June 30, 2017 Przewodność 170 czego? uS, ppm? Fajne krewety szczególnie niebieskie mam do nich słabość sam mam BB ale shadow mosura jest mega śliczna. Kupiłeś je czy to efekt twojej hodowli ? Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek1702 244 Posted June 30, 2017 Przewodność 170 czego? uS, ppm? ppm Kupiłeś je czy to efekt twojej hodowli ? Kolega likwidował akwarium i mi wysłał te co zostały. Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek1702 244 Posted August 7, 2017 3 bucki w akwarium zamierzają kwitnąć. 2 Mini Catherine i 1 prawdopodobnie Black Gaia 1 Share this post Link to post Share on other sites
ahr 399 Posted August 7, 2017 To fajna sprawa jest jak kwitną Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek1702 244 Posted December 30, 2017 Mieszanka ma się bardzo dobrze, cały czas widać jakieś małe krewetki. Najwięcej pojawia się Blue Boltów i Pand, ale pojawiły się również 2 Red Bolty, których u mnie w akwarium nie było. Były za to kiedyś z tymi krewetkami w akwarium starego właściciela, więc geny zostały :v Share this post Link to post Share on other sites
AkwaMichał 1 Posted December 30, 2017 (edited) Dobrze, że się chowają. AZOO Active Filter 4in1 A jak ten wkład działa, tzn. jak się sprawuję? Mineralizuje zauważalnie wodę? Edited December 30, 2017 by AkwaMichał Share this post Link to post Share on other sites
DavyJones 105 Posted January 1, 2018 Krewetki nie będą się krzyżować ze sobą? Share this post Link to post Share on other sites