Ruuda Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 witam.. bardzo prosze o pomoc,..mam nadzieje że ktos bedzie w stanie odpowiedziec na moje pytanie... od jakiegos czasu zalozylam akwarium i sprawuje sie bezkomfliktowo.. (gupiki,mieczyki i molinezje) mam dwa mieczyki samiec i samica... od jakiegos czasu samica jest gruba.... myslalam ze jest to ciaza ale..... minal ponad miesiac jak nie nawet dwa a ona dalej nie ma mlodych... czytalam w sieci,że ryby zyworodne nie nosza rybek az tak dlugo w brzuchu.... ponadto co mnie najbardziej zaniepokoilo dzis zwrocilam uwage iz samicy malo nie peknie brzuch.... z dnia na dzien jest wiekzy i normalnie miejscami sie jej luzki rozchodza....czy to moze byc jakas choroba? nie ma odstajacych lusek ,kropek ani nic... bardzo prosze o pomoc jesli ktos wie to bede wdzieczna za odpowiedz... zalaczniki kiepskie ale moze choc troche przybliza obraz... dodam ze na ostatnim zdjeciu mieczyk samiec dla porownania... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts