maniek30dg Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 Witam, zabieram się do założenia akwarium Low-Tech, na podłożu ziemi ogrodowej, chciałem się zapytać czy muszę wymieszać ziemię z czymś czy mogę wsypać ją od razu i jeszcze jedno bardzo ważne pytanie, czym mogę przykleić kamień do kamienia żeby zrobić fajną kompozycję? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jongover Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 Kamienie możesz skleić za pomocą sylikonu akwarystycznego. Ziemię możesz wsypać od razu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniek30dg Posted May 23, 2016 Author Share Posted May 23, 2016 Chciałem jeszcze zapytać jak trzeba przygotować figurkę by można było ją wstawić do akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiders Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 (edited) Po pierwsze poczytaj co to LT i jaka jest zasada działania, bo sądzę, że bladego pojęcia nie masz . Co do ziemi to ja bym ją zmineralizował, bo to najważniejszy element w LT, oczywiście kupić najzwyklejszą ziemię bez nawozów i innych bajerów o ile taką dostaniesz, a nie jest łatwo, bo sam ostatnio szukałem, dodać do niej gliny w proszku, lignit itp itd ... różne opcje mineralizacji są, poczytaj o tym. O jaką figurkę pytasz? Ogólna zasada jest taka, że żadnych sztucznych, odpustowych ozdób typu łodzie podwodne, zamki do akwarium się nie wkłada o ile to ma być akwarium w miarę naturalne, ale to twój zbiornik więc możesz sobie tam włożyć co ci się podoba (co jednak odradzam ) Edited May 23, 2016 by Miniu Pisownia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts