bartek dąbrowa Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Witam mam pytanie odnośnie mojego małego zbiornika.Posiadam akwarium 20l obsada to 5 neon 5 danio czerwone,glonojad.Oświetlenie to dwie lampki ledowe po 6w. Nawoziłem zbiornik raz w tygodniu nawoże tetra planta min+dokupiłem planta activ aqua potas+planta activ fosfor,dawkowanie wszystkiego raz w tygodniu po podmianie wody,wedlóg instrukcji.I od jakiegoś czasu akwarium zaatakowały mi glony krasnorosty.Pytanie co robie nie tak.I oprócz krasnorostów nie posiadałem innych rodzajów glonów.swiatło swiece od 12 do do 20.I zero oznak wzrostu roslinnośći.Powoli brak mi sił.Proszę o pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knx213 Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Boże ;o Zmień Obsadę.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Prawdopodobnie masz jakieś braki albo nadmiary, dlatego rośliny nie rosną. Jak opisany problem, taka porada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiders Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 .Pytanie co robie nie tak. Wszystko Posiadam akwarium 20l obsada to 5 neon 5 danio czerwone,glonojad Człowieku ogarnij się 20 L to na krewetki a nie na takie ryby neon/danio to spore ryby dla nich zbiornik min 45-60L ,Glonojad to wielka ryba dla niej min 112L,a i to mało. Oświetlenie to dwie lampki ledowe po 6w Za mało światła dołóż 3 lampkę ...a tak serio wiesz w ogóle ile masz obecnie lumenów/litr wody ? pewnie nie ale sporo za dużo .Jedna taka lampka spokojnie wystarczy ,druga wylatuje. Nawoziłem zbiornik raz w tygodniu nawoże tetra planta min+dokupiłem planta activ aqua potas+planta activ fosfor,dawkowanie wszystkiego raz w tygodniu po podmianie wody,wedlóg instrukcji PO co nawozisz zbiornik masz braki ? Jakie masz parametry no3,po4,fe ? Jakie masz rośliny ? Czy po prostu lejesz aby lać bo masz takie nawozy ? zero oznak wzrostu roslinnośći.Powoli brak mi sił Jakie masz rośliny ? jakie podłoże (ziemia ogr,substrat,żwir,piach) ? Powoli brak mi sił Mi też brak sił jak widzę takie dziwolągi jak Twój zbiornik ,sorry naprawdę nie chcę cię obrażać . Nast. razem jak bedziesz szukał pomocy to wysil się nieco bardziej i podaj więcej podstawowych informacji i załącz zdjęcia zbiornika to ułatwia w pomocy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts