Kamilpce Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Witam. Mam takie pytanie czy możecie mi powiedzieć jak obliczyć czy moja szafka wytrzyma ciężar akwarium? Szafka została wykonana z drewna (znajduje sie w niej szynszyl) i na ta szafkę planuje położyć akwarium proste dla żółwia ( czyli nie będzie całe w wodzie tylko tak w 75% no ale parę kamieni będzie by mógł wyjść na zewnątrz). Mysle ze cale akwarium z woda i wyposażeniem moze wazyc okolo 130kg. Akwa o wymiarach 100cm x 35cm x 30 cm (dl x szer x wys) Szafki daje zdjecie. Jej wymiary to: 102cm x 40cm x 122, grubość drewna 2.5cmm Obecnie stoi na 4 punktach. pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Wyliczyć pewnie ciężko, ale...siądź z kimś na tej szafce i przetestuj. Moim zdaniem nie wytrzyma długo pod takim akwarium i z szylka będzie schabowy.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts