Mikail Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Jaki litraż powinno mieć akwarium dla 2-3 krabów? I jakie może być dla nich towarzystwo? Raki, krewetki czy może rybki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dhuz Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 To tak, jakbyś zapytał jaką obrożę kupić dla psa. Co to za kraby są? Limnopilosy? Mangrowe? Tęczowe? Pustelniki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikail Posted March 1, 2016 Author Share Posted March 1, 2016 (edited) To tak, jakbyś zapytał jaką obrożę kupić dla psa. Kraby tak jak ryby maja chyba jakieś wymagania...Mylę się? Co to za kraby są? Limnopilosy? Mangrowe? Tęczowe? Pustelniki? Najbardziej wizualnie odpowiadaja mi mangrowe i tęczowe Edited March 1, 2016 by Mikail Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 W takim razie powiedz mi jakie wymagania (wymiary akwarium, parametry wody) ma RYBA. Dla jednego tęczowego akwarium 80x35x40, dla 3 mangrowych 40x25x25. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dhuz Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Kraby tak jak ryby maja chyba jakieś wymagania...Mylę się? Mają też rozmiar. Każdy krab potrzebuje innych warunków. Nie ma uniwersalnego akwarium 'dla kraba'. mangrowe i tęczowe Postaw na mangrowe. Z tęczowych rosną małe potworki i dno poniżej 100x40 to taka trochę klitka. W dodatku apetyt mają spory, a to woła o dobrą filtrację. Na mangrowe możesz sobie urządzić jak sugeruje Krzysiek ładnie 40x25. Ja bym stawiał na 50x30, to zawsze 10cm długości więcej do urządzania baniaka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts