grands74 Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 Witam, od 2 dni na prętniku pojawiło się zgrubienie albo bąbel nie wiem jak określić. Nie wiem co to, 1 raz spotkałem się z czymś takim, ryba zachowuje się normalnie i tak też wygląda. Akwa 90~L tmp 26-27C, inne rybki to jeszcze jeden prętnik, 4x gurami mozaikowy, 6x neon inesa, parka gupików i jeden glonojad zbr. niebieski. Ktoś pomoże? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapet Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Nicienie, albo jest to o podłożu bakteryjnym, chyba że zwyrodnienie. Dla tych neonów za ciepła woda, jest to ryba subtropikalna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grands74 Posted March 1, 2016 Author Share Posted March 1, 2016 Rybka kilka dni w kwarantannie, z ów pecherza zrobiła się dziura, malo widoczna :-/ Rybka osłabiona wyraźnie ale poza tym wygląda normalnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapet Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Czyli coś rybę żarło, i albo wydostało sie z ryby aby się rozmnożyć, albo wypuściło cysty lub młode, albo owrzodzenie pękło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts