khazad92 Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 (edited) Witam wszystkich serdecznie! Prosiłbym o pomoc w doborze obsady do mojego akwarium: Sprzęt: Oświetlenie belka 2x24W Filtr Aquael Mini Kani 80 Skimmer Eheim Podłoże Ada Amazonia CO2 z butli + elektrozawór+ reaktor CO2 DIY( wieczorem się wyłącza) Grzałka 100W Filtr RO Parametry pH 6,5-7 kH 5-6 gH 12 Nawozy sole, tygodniowa dawka NO3- 10ppm PO4- 1.2ppm K- 15 ppm ( tutaj nie pamiętam dokładnie) Mikro+Fe rozrobione wg wskazówek Mapeta. Fauna 6x otos 4x neon inessa Flora Mały heniek, Bacopa caroliliana Alternathea reineckii Sturagyne repens Rotala green Jednej nazwy zapomniałem, rośnie po lewej na 3 planie Zdjęcie Akwarium wydaje mi się puste jeżeli chodzi o ruchomych mieszkańców, zastanawiam się jakie rybki dobrze by się u mnie czuły. Podobają mi się pielegnice ramireza, lub agasizy ale nie mam piasku a restartować akwarium nie zamierzam. Parametry zawsze mogę podciągnąć. Myślałem o ławicy danio perłowego lub innej małej rybki. Wystawiam się na Waszą krytykę. Pozdrawiam! Wytapatalkowane E: Poprawiłem literówki oraz rozkład tekstu bo po tapatalku masakrycznie to wyglądało Edited February 23, 2016 by khazad92 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WitoldM Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 (edited) Może bystrzyk amandy? Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka Edited February 23, 2016 by WitoldM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
khazad92 Posted February 23, 2016 Author Share Posted February 23, 2016 Poczytałem i stwierdzam że fajna rybka, podoba mi się. Jak nikt nie zaproponuje czegoś ciekawszego to się na nią zdecyduję Ile sztuk mógłbym u siebie trzymać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DawW Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 Za dużo światła moim zdaniem dla amandy. Miałem amandy w 72L i zdecydowanie poprawiło się ich ubarwienie i zachowanie jak zostało oświetlenie blisko 0,3W/L. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
khazad92 Posted February 23, 2016 Author Share Posted February 23, 2016 (edited) Hm czyli jak nie bystrzyki to co? Widziałem filmy na YT że ludzie trzymają je w zbiornikach w stylu "nature" i ryby nie wyglądały na zestresowane, pływały normalnie w całej toni. U mnie by dużo więcej cienia z racji gęsto zarośniętego zbiornika. Edited February 23, 2016 by khazad92 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
khazad92 Posted February 25, 2016 Author Share Posted February 25, 2016 Podbijam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vercynogetorix Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 Może proporczykowce? przepiękne ryby, łatwo dostać, stosunkowo niewielkie? Albo zwyczajnie gupiki, małe kolorowe i niewymagające? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts