Akwarystka17 Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Mam akwarium 260 L. Czy dwa samce Bojowników nie pobiły by się w moim akwarium? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yuurei Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Podobno jeśli mieć sporo szczęścia do samców (tj. trafią się mało agresywne) i akwarium będzie baaardzo gęsto obsadzone, dużo kamieni, korzeni, tak żeby się mogły chować... To poooodobno się da. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dhuz Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Razem odchowane z młodych z jednego wylęgu - możliwe. Dwa samce z 'kubeczków' - wątpliwe. Wszystko zależy też od charakteru ryb. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chissa Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Próbować możesz, ale warto mieć pod ręką drugie małe akwarium do przeniesienia jednego z nich gdyby zaczęły się lać. Coś już pływa w Twoim zbiorniku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
splend Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Razem odchowane z młodych z jednego wylęgu - możliwe. Dwa samce z 'kubeczków' - wątpliwe. Wszystko zależy też od charakteru ryb. Dokładnie. Miałem kiedyś dwa samce w akwarium 200 l. Ryby były z własnej hodowli i z tego samego wylęgu. Ryby były na ogół wobec siebie usposobione łagodnie. Czasami się zdarzało że któryś z samców delikatnie przeganiał drugiego, ale nigdy nie dochodziło do żadnych poważnych walk. Natomiast bojowniki kupione w sklepie w którym były trzymane w kubeczkach co z reszta jest barbarzyństwem, po wpuszczeniu do większego akwarium w którym są już inne ryby i nie koniecznie bojowniki, stają się często bardzo agresywne i nie tylko wobec siebie, ale i wobec i innych ryb.Oczywiście ważne też jest odpowiednie urządzenie akwarium w którym bojowniki będą mogły znaleźć dla siebie odpowiednie kryjówki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akwarystka17 Posted February 13, 2016 Author Share Posted February 13, 2016 (edited) Hej, kryjówki w moim akwarium są więc mogłyby się schować. Mam już jednego samca ze sklepu zoologicznego i chowa się. Bojownik nie jest agresywny dla żadnych rybek. Z góry dzięki za odpowiedzi . Edited February 13, 2016 by Akwarystka17 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiders Posted February 13, 2016 Share Posted February 13, 2016 Hej, kryjówki w moim akwarium są więc mogłyby się schować. Mam już jednego samca ze sklepu zoologicznego i chowa się. Bojownik nie jest agresywny dla żadnych rybek. Z góry dzięki za odpowiedzi . Czyli nie wiesz czy jest agresywny .... wpuść mu towarzystwo a zobaczysz jego naturę ,sam mam bojka i wyglądał na spokojnego ,ale jak dostał towarzystwo dwóch krewetek ammano to jedną zabił w ciągu 12h od wpuszczenia , otoski gania przy każdej możliwej okazji ale te są szybkie więc jakoś większego wrażenia zaczepki bojka na nich nie robią Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WitoldM Posted February 14, 2016 Share Posted February 14, 2016 Potwierdzam, samce hodowane razem od małego nie powinny się tłuc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts